Reynor vinner HomeStory Cup 23

Källnod: 2749960

av Wax

Reynor vann sitt andra HomeStory Cup-mästerskap i rad och avvärjade en nästan comeback från Solenergi att vinna med 4-3 i den stora finalen av HSC 23.

Italienaren Zerg verkade vara i fara i den allra första omgången av slutspelet, med kostnaden för att sluta på andra plats i sin RO24-grupp (på grund av en förlust mot Lambo) som en kvartsfinalmatch mot vän och rival Serral. Men medan Serral tog en rungande 3-0-seger tillbaka kl ESL Masters Summer, Reynor betalade tillbaka tjänsten med en egen 3-0 i Krefeld.

Showtime lyckades dra första blodet från Reynor i sin semifinalmatch, och vann ett skralt bråk mot Gresvan. Men Reynor samlade sig i de efterföljande matcherna och tog tre kartor i rad för att vinna med 3-1.

De stora finalerna mot Solar fick en jämn start, där Reynor tog tre kartor. Men Solar visade sin motståndskraft och vann tre egna kartor för att sätta honom på gränsen till ett sällsynt BO7-omvändsvep. Men efter en snabb paus i badrummet för att lugna nerverna, knep Reynor en fjärde och sista vinst. I väntan på en no-Lair Roach-Ling-Bane timing från Solar, spelade Reynor en perfekt blindräknare för att vinna HSC 23-mästerskapet.

Playoff-fäste
[bild laddar]

Mästaren var inte den enda spelaren som firades på HSC23. Mousesports firade att HeroMarine blev lagets längsta spelare i historien vid 11 år och 197 dagar i tjänst, och gav honom ett speciellt porträtt (av BlizzCons ​​porträttkonstnär Nicolas Chaussois) för att markera tillfället. TakeTV tilldelade också Harstem sin första "Community Pillar Award" (formad som en bulldogg med hänvisning till iNcontrol och hans kärlek till djuren) för hans många bidrag till HomeStory Cup som spelare, caster och innehållsskapare.

TakeTV bekräftade att ytterligare en HomeStory Cup kommer att hållas, med HSC24 planerad att börja den 1 december.