ESL Open Cup #166: Dark, MaxPax, ByuN vinst

Källnod: 2015286
av Wax

På första sidan var resultaten för vecka #166 ganska vardagliga: (wiki)mörkt tog högsta utmärkelser i Korea, (wiki)MaxPax segrade i Europa, samtidigt (wiki)Byun var mästare i Amerika. Processen att ta sig dit var dock allt annat än normal.

I Korea, (wiki)Jieshi åstadkom ett par enorma störningar genom att eliminera både herO och Classic – spelarna som varit finalister i de tre senaste cuperna. Jieshi kunde dock inte dra nytta av något mer eftersom han slogs ut av GuMiho i semifinalen, och Towel Terran besegrades i sin tur av Dark i finalen.

I Europa, (wiki)Reynor var spelaren i centrum av stormen och tog sig hela vägen till finalen genom att spela Random. Även om Reynors skicklighet utanför loppet med Protoss är välkänd, hade hans tidigare slumpmässiga löpningar torpederats av hans jämförelsevis svagare Terran-spel. Men i vecka #166 kom han över puckeln genom att slå SKillous i en viktig TVP-match (han ostade honom med proxy Marauder-Mine) under RO8, varefter han besegrade HeroMarine med en ZP-kombo i RO4. Olyckligtvis för Reynor dömde han i finalen genom att dra TPP mot MaxPax då han förlorade i en 0-3-svep.

Americas server cup såg saker och ting lugna sig med i stort sett förutsägbara resultat över hela linjen. Den största upprördheten att notera var Wayne (tidigare känd som Rattata och Vanya) som tog 2-0 över GuMiho i RO8, men den nyligen omdöpta Zerg togs summariskt ut av ByuN i semin. ByuN och Cure hamnade i sammandrabbningar i den stora finalen, och passande nog för en sammandrabbning mellan två cupkraftverk vann ByuN först efter en knapp 3-2-serie.

Äntligen markerade också vecka #166 slutet på (wiki)hennes O ESL Open hot streak, där han inte lyckades vinna en enda cup efter fem cuper under de senaste tre veckorna.