ESL Open Cup #166: Dark, MaxPax, ByuN seier

Kilde node: 2015286
av Wax

Umiddelbart var resultatene til uke #166 ganske dagligdagse: (Wiki)mørk tok topp utmerkelser i Korea, (Wiki)MaxPax seiret i Europa, mens (Wiki)Byun var mesteren i Amerika. Prosessen med å komme dit var imidlertid alt annet enn normal.

I Korea, (Wiki)Jieshi skapte et par store opprør ved å eliminere både herO og Classic – spillerne som hadde vært finalistene i de tre siste cupene. Jieshi kunne imidlertid ikke utnytte noe mer da han ble slått ut av GuMiho i semifinalen, og Towel Terran ble på sin side beseiret av Dark i finalen.

I Europa, (Wiki)Reynor var spilleren i sentrum av stormen, og tok seg helt til finalen ved å spille Random. Mens Reynors dyktighet utenfor løp med Protoss er velkjent, hadde hans tidligere tilfeldige løp blitt torpedert av hans relativt svakere Terran-spill. I uke #166 kom han imidlertid over pukkelen ved å slå SKillous i en viktig TVP-kamp (han ostet ham ned med proxy Marauder-Mine) under RO8, hvoretter han beseiret HeroMarine med en ZP-kombinasjon i RO4. Dessverre for Reynor, dømte uavgjort TPP mot MaxPax ham i finalen da han tapte i en 0-3-sveip.

Americas server cup så ting ordne seg med stort sett forutsigbare resultater over hele linja. Det viktigste var at Wayne (tidligere kjent som Rattata og Vanya) tok 2-0 over GuMiho i RO8, men den nylig omdøpte Zerg ble summarisk tatt ut av ByuN i semifinalen. ByuN og Cure endte opp med å brake sammen i den store finalen, og passende for et oppgjør mellom to cupkraftverk vant ByuN først etter en smal 3-2-serie.

Endelig markerte også uke #166 slutten på (Wiki)hennes O ESL Open hot streak, der han ikke klarte å vinne en eneste cup etter fem kopper de siste tre ukene.