Argentinas tidslinje i Qatar fra tap i Iran til verdensmesterskap i løft

Kilde node: 1779326

Det var VM-finalen som alle ville se, og Argentina-fansen fikk endelig den avslutningen de håpet på.

Etter syv kamper med en spennende kampanje, løftet Lionel Messi og hans medspillere sitt første verdenscuppokal på søndag etter å ha beseiret Frankrike 4-2 på straffe.

Seieren markerte det syvende kampens klimaks for Argentina i en fristende VM-kampanje der de løftet sitt andre trofé noensinne i Qatar 2022

Fansen så endelig Messi løfte den manglende brikken i Arsenal, en verdenscuptittel han har jaktet på siden 2005, da han debuterte internasjonalt som 17-åring. Her er en titt på Argentinas tidslinje i konkurransen:

22. november (gruppespillet): Argentina 1-2 Saudi-Arabia

Argentinas VM-kampanje fikk den verst tenkelige starten i åpningskampen mot Saudi-Arabia, og tapte 2-1.

Saleh Alshehri åpnet scoringen i andre omgang med et skudd forbi Martinez.

Senere skar kantspiller Salem Aldawsari inn og krøllet en skjønnhet inn i øverste hjørne for sitt første landskampmål og en sjokkseier for Saudi-Arabia.

26. november (gruppespillet): Argentina 2-0 Mexico

Argentina fikk en vinnende start på verdensmesterskapet i 2022, og slo Mexico 2-0 på Lusail Stadium for å få kampanjen deres til en pangstart.

Enzo Fernandez og Lionel Messi scoret for Argentina, med sistnevntes mål som gjorde ham til den yngste spilleren som har scoret for Argentina siden Messi i 2006.

30. november (gruppespillet): Polen 0-2 Argentina

Argentina fortsatte å vinne med en 2-0-seier over Polen i gruppe C for å bekrefte sin plass i 16-delsfinalen i verdenscupen.

Lionel Scalonis side tok kontroll over kampen med mål fra Alexis Mac Allister og Julian Alvarez.

3. desember (16. siste): Argentina 2-1 Australia

3. desember beseiret Argentina Australia 2-1 i 16-delsfinalen i 2022 FIFA World Cup. Kampen markerte den 1000. kampen for Lionel Messi, som scoret i det 35. minutt på Ahmed bin Ali Stadium. Julian Alvarez avsluttet seieren med en konsentrasjonssvikt fra målvakten.

9. desember (kvartfinale): Argentina 4-3 penner (2-2 aet) Nederland

9. desember beseiret Argentina Nederland 4-3 på straffe i et intenst kvartfinaleoppgjør på Lusail Stadium. Seieren sørget for et semifinaleoppgjør mot Kroatia etter å ha endt 2-2 på ekstraomganger.

Kampen endte med 17 gule kort etter heftige ordvekslinger i løpet av kampen, blant annet ble to spillere utvist for feil på Lionel Messi i første omgang.

13. desember (semifinale): Argentina 3-0 Kroatia

Kroatia dominerte Argentina i første omgang i besittelse og angrep, men en straffe til Messi konverterte endret tidevannet. Hans 11. mål tok ham forbi legendariske Gabriel Batistutas rekord for flest VM-mål, og han avsluttet kampen med en assist forbi forsvaret for å finne Alvarez, som avsluttet med et mål.

18. desember (finale): Argentina 4-2 penner (3-3 aet) Frankrike

VM-finalen i Qatar mellom Frankrike og Argentina var en spent affære, der begge lag kom bakfra for å tvinge fram ekstraomganger.

Mbappe fullførte sitt hat-trick med en fantastisk halvvolley forbi Martinez, men argentinerne utlignet så gjennom Messi.

I en straffesparkkonkurranse reddet Martinez straffe fra Coman og Tchouameni for å løfte trofeet for Argentina.