Argentiinan aikajana Qatarissa Iranin tappiosta noston MM-kisoihin

Lähdesolmu: 1779326

Kaikki halusivat nähdä MM-finaalin, ja Argentiinan fanit saivat vihdoin toivomansa lopputuloksen.

Seitsemän kiehtovan kampanjan ottelun jälkeen Lionel Messi ja hänen pelaajatoverinsa nostivat sunnuntaina kaikkien aikojen ensimmäisen MM-pokaalinsa kukistettuaan Ranskan rangaistuslaukauksilla 4-2.

Voitto oli Argentiinan seitsemäs ottelun huipentuma houkuttelevassa maailmancup-kampanjassa, jossa Argentiina nosti kaikkien aikojen toisen pokaalinsa Qatarissa 2022.

Fanit näkivät Messin vihdoin nostavan puuttuvan palan Arsenalissaan, MM-titteliä, jota hän on jahtaanut vuodesta 2005, jolloin hän teki kansainvälisen debyyttinsä 17-vuotiaana. Tässä on katsaus Argentiinan aikajanaan kilpailussa:

22. marraskuuta (lohkovaihe): Argentiina 1-2 Saudi-Arabia

Argentiinan MM-kisat alkoivat huonoimmin avausottelussaan Saudi-Arabiaa vastaan ​​häviten 2-1.

Saleh Alshehri avasi maalin toisella puoliajalla laukauksella Martinezin ohi.

Myöhemmin laitahyökkääjä Salem Aldawsari leikkasi sisään ja kiertyi kaunotarin yläkulmaan ensimmäiseen kansainväliseen maaliin ja Saudi-Arabian shokkivoittoon.

26. marraskuuta (lohkovaihe): Argentiina 2-0 Meksiko

Argentiina aloitti voittoon vuoden 2022 MM-kisoissa ja voitti Meksikon Lusail Stadiumilla 2-0 saadakseen kampanjansa käyntiin.

Enzo Fernandez ja Lionel Messi tekivät maalin Argentiinalle, ja jälkimmäisen maalin ansiosta hän oli nuorin maalintekijä Argentiinassa sitten Messin vuonna 2006.

30. marraskuuta (lohkovaihe): Puola 0-2 Argentiina

Argentiina jatkoi voittoaan Puolan 2-0-voitolla C-lohkossa ja vahvisti paikkansa MM-kisojen 16. joukkoon.

Lionel Scalonin joukkue otti pelin haltuunsa Alexis Mac Allisterin ja Julian Alvarezin maaleilla.

3. joulukuuta (viimeiset 16): Argentiina 2-1 Australia

Argentiina voitti 3. joulukuuta Australian 2-1 vuoden 16 jalkapallon MM-kisojen 2022. välierässä. Ottelu oli 1000. ottelu Lionel Messille, joka teki maalin 35. minuutilla Ahmed bin Ali -stadionilla. Julian Alvarez päätti voiton maalivahtien keskittymishäiriöllä.

9. joulukuuta (neljännesfinaali): Argentiina 4-3 kynää (2-2 aet) Hollanti

Argentiina voitti 9. joulukuuta Alankomaiden rangaistuslaukauksilla 4-3 intensiivisessä puolivälieräottelussa Lusail Stadiumilla. Voitto avasi heidät välieräotteluun Kroatiaa vastaan, kun jatkoajalla 2-2.

Ottelu päättyi 17 keltaiseen korttiin ottelun aikana tapahtuneiden kiihkeiden vaihtojen jälkeen, mukaan lukien kaksi pelaajaa, jotka karkotettiin ensimmäisen puoliajan Lionel Messin virheistä.

13. joulukuuta (välierä): Argentiina 3-0 Kroatia

Kroatia hallitsi Argentiinaa ensimmäisellä puoliajalla pallon hallussa ja hyökkäyksessä, mutta Messille saatu rangaistus muutti vuoroveden. Hänen 11. maalinsa ohitti legendaarisen Gabriel Batistutan ennätyksen useimpien MM-maalien osalta, ja hän päätti ottelun syötöllä puolustuksen ohi löytääkseen Alvarezin, joka viimeisteli maalin.

18. joulukuuta (finaali): Argentiina 4-2 kynää (3-3 aet) Ranska

Qatarissa Ranskan ja Argentiinan välinen MM-finaali oli kireä, ja molemmat joukkueet tulivat takaapäin pakottamaan lisäajan.

Mbappe viimeisteli hattutempun hämmästyttävällä puolivolleylla Martinezin ohi, mutta argentiinalaiset tasoittivat sitten Messin.

Rangaistuspotkukilpailussa Martinez torjui rangaistuslaukauksia Comanilta ja Tchouamenilta nostaakseen Argentiinan pokaalin.