San Jose Sharks tjänar poäng i övertidsförlust mot Anaheim Ducks

Källnod: 3093301

På onsdagen tog San Jose Sharks en poäng men förlorade med 3-2 i övertidshockey mot Anaheim Ducks. Den sista matchen före All-Star och hejdå-veckors uppehåll, går Sharks in i två veckors paus 5-3-2 i sina sista tio.

The Ducks' Isac Lundestorm öppnade för mål på 2:12 i perioden med ett mål assisterat av Mason McTavish och Jakob Silverberg.

Anthony "The Duke" Duclair svarade för Sharks 6:59 med ett powerplay-mål. Shakir "Shak" Mukhamadullin fick sin första NHL-assist, tillsammans med veteranen Mika Hoffman.

I den andra utökade Marc-Edouard Vlasic sin målsvit till tre matcher med Kyle Burroughs och William Eklund som assisterande. Vlasics rad markerar hans längsta målserie i karriären, en som sträcker sig över 18 år.

Eklund har fem assist på de tre senaste matcherna, även det på en trespelspoängsserie. Den 21-årige yttern var i mitten av lineupen, med tre faceoffsegrar i matchen.

Sharks spelade den andra natten i en back-to-back matchup, och Sharks kunde inte hålla på.

Troy Terry knöt ihop det för Anaheim sent i tredje, assisterad av Leo Carlsson och Adam Henrique.

OT

Efter övertid vann Ducks varje match och tjänade på det.

All-Star Frank Vatrano gjorde matchvinnaren med ett handledsskott assisterat av Terry och Jackson LaCombe.

Slutresultat, 3-2 Ducks.

Statistik efter match och skadeuppdateringar

Sharks var outshot med 34-28, med Kaapo Kahkonen som gjorde 31 räddningar (91 procent räddning).

Team Teal vann 45.5 procent av matcherna, med 12-5 av matchvinsterna i den första perioden.

Kapten Logan Couture sa: "Jag trodde att vi var det bättre laget under en stor del av matchen. Men i den tredje perioden tog de liksom över och de hade mycket utseende. Vi såg trötta ut på slutet där. Vi gick ner till 11 forwards ganska tidigt, ner till 10 forwards vid ett tillfälle."

Anfallaren Alexander Barabanov lämnade matchen tidigt i den andra perioden med en okänd skada. När vi går in i hejdåveckans uppehåll anses Barabanov vara vardag.

Tomas Hertl missade tisdagens och onsdagarnas matcher med en underkroppsskada, även den betraktas som vardag.

På måndagen placerades försvararen Mario Ferraro på skadad reserv med en underkroppsskada.

NHL-bye-week-uppehållet överlappar med NHL All-Star-helgen i Toronto.

Sharks återvänder för att spela mot Winnipeg Jets på bortaplan på Alla hjärtans dag (14 februari).

Du kan "Tycka om" The Game Haus på Facebook och "Följ” oss på X för fler sportartiklar som denna.