ESL Open Week # 65 - Zest, Clem, MaxPax-seier

Kilde node: 802250

EPT-poeng ble gjenopprettet til ESL Open Cups i uke 65, som markerer den uoffisielle starten på ESL Pro Tour 2021-22. Cuprunden i den nye sesongen så (Wiki)Zest vinne 'back-to-back'-cuper i den asiatiske serverturneringen, etter å ha vunnet den siste poenggivende turneringen tilbake i uke 53 (RagnaroK vant faktisk forrige ukes cup). I Europa tok en annen kjent seier tak i de første tilgjengelige poengene inn (Wiki)Clem, mens den amerikanske regionen nok en gang bukket under for utenlandsk styre med (Wiki)MaxPax krav på kronen.

Protoss dominerte Korean Open fullstendig på søndag med alle fire topplasseringene fylt av fire eliterepresentanter for Aiur. Zest viste sin dyktighet i speilet match-up gjennom hele turneringen, og spilte bare PvP fra start til slutt med (Wiki)Zoun, (Wiki)Felle og (Wiki)avskjed står i veien for ham. The Big Boy felte mektig Protoss-motstand selv på vei til finalen og beseiret (Wiki)Har og (Wiki)Statistikk for å nå den avgjørende serien. Tilfeldigvis hadde Zest og PartinG speilvende kart-score i alle rundene i cupen frem til finalen. Der tok PartinG ledelsen med seier på det første kartet, og ble deretter slått tre ganger på rad av IEM Katowice 2021-toeren.

Deltakelsen i den europeiske utgaven forble sunt selv under lavsesongen da det ikke var noen EPT-poeng på linjen, så det er ingen overraskelse at enda en lang liste med spillere meldte seg på for å delta i åpningen av sesongen 2021/22. Kjente fjes og match-ups møtte seerne, med tradisjonelle kraftsenter Clem og (Wiki)Showtime sammenstøt i semifinalen – i denne begivenheten gikk franskmannen seirende ut med 3-0. Mer overraskende var resultatene i den andre halvdelen av braketten: (Wiki)HeRoMaRinE led en opprørt i hendene på (Wiki)MarineLorD, men den franske Terran var ikke i stand til å utnytte opprøret. I stedet var det Tysklands (Wiki)GunGFuBanDa som fikk en uventet finaleplass, og skjærer en vei gjennom (Wiki)Neeb og deretter MarineLorD. Dessverre for GunGFuBanDa var finalen mer enn litt ujevnt matchet: Clem demonterte underdog-motstanderen sin uten å miste et kart.

Noen ting endres bare ikke, og en av dem ser ut til å være dominansen av American ESL Open Cup av spillere utenfor regionen. Zest ga den berømte koreanske double-dip et forsøk (gjort enklere denne sesongen ved at den koreanske cupen flyttet en dag tidligere) og kom seg inn i semifinalen, hvor han ble stoppet av den endelige vinneren av turneringen: MaxPax. Den danske Protoss hadde blitt eliminert av ShoWTimE i den europeiske utgaven, men prøvde lykken en gang til i den amerikanske cupen, akkurat som han gjorde mange ganger i forrige sesong. Dansken gikk gjennom sine andre Team eXoN-medlem (Wiki)Nina før du beseiret Zest for å få tilgang til finalen. En europeer ventet på ham der i form av (Wiki)Gerald, som hadde overvunnet gammel mann (Wiki)ForGG og overlevde deretter et møte med Has i semifinalen. Å spille både den taiwanske tryllekunstneren og deretter MaxPax etter hverandre må ha vært en opplevelse som bringer ham nær galskapen – bare overfor (Wiki)SOS før eller etter kunne ha gjort situasjonen mer latterlig. Uansett tok Gerald den første kampen mot MaxPax i finalen, men det ville være det eneste poenget han scoret da MaxPax tok kontroll over serien og avsluttet 3-1.

ESL Open Cup-vinnere tjener $ 200 i premiepenger og 10 ESL Pro Tour-poeng. Spillere som kommer på andreplass tjener 5 ESL Pro Tour-poeng og $100. En topp 4-finish garanterer minst $50. Kontakt Utgave #66 av ESL Open Cups vil være henrettet holdt på 11. (Korea) og 12. april (Europa og Amerika).