3 mest betydningsfulle straffemisser i verdenscuphistorien

Kilde node: 1772492

En av verdenscuphistoriens mest minneverdige straffemisser skjedde i årets turnering. Med England bak 2-1 mot Frankrike på pause og trengte et mål, gikk Harry Kane opp for å ta en straffe for England.

Kane slo straffen rett over Hugo Lloris og bommet på målet. Savnet sendte sjokkbølger over hele fotballverdenen og kostet England dyrt da de tapte kampen 2-1.

Denne straffemissen var imidlertid ikke den eneste høyprofilerte i VM-sluttspillet. Denne artikkelen ser på andre bemerkelsesverdige glipp som har endret løpet av konkurransen.

David Trezeguet (Frankrike vs Italia, 2006)

David Trezeguet kan ikke klandres for å ha bommet på straffesparket i VM-finalen i 2006. Tross alt var han bare en av 11 spillere som deltok i skuddvekslingen, og laget hans hadde spilt i 120 minutter før det.

Men én person må bære byrden av et mislykket straffespark: skytteren. Og i dette tilfellet var det David Trezeguet.

Grusomheten med straffer er at én person må bære byrden av feil og høste all ære hvis de lykkes. I dette tilfellet måtte Trzequet score straffen sin for å utjevne straffekonkurransen og gi Frankrike en lik sjanse til å vinne.

Men i stedet for å score, traff den tverrliggeren og kom tilbake i spill, slik at Fabio Grosso kunne score Italias siste straffe og vinne sin fjerde VM-tittel.

Asamoah Gyan (Ghana vs Uruguay, 2010)

Asamoah Gyans straffemiss mot Uruguay i verdensmesterskapet i 2010 er et av de mest sjokkerende øyeblikkene i fotballhistorien.

Den ghanesiske spissen var klar til å sende landet sitt videre til neste fase av turneringen og til og med score en dramatisk vinner i siste liten. Men sparket til Gyan ble så dårlig bedømt at han traff stolpen i stedet for mål.

Savnet var så ille at det ble kjent som "den verste straffen som noen gang er tatt" og har blitt spilt av tusenvis av ganger på YouTube. Det utløste også en global debatt om hvor mye press det er på spillere som tar straffer.

Roberto Baggio (Italia mot Brasil, 1994)

Roberto Baggio vil for alltid bli husket for sin straffemiss mot Brasil i verdensmesterskapet i 1994.

Baggio var på toppen av sine krefter i USA. Han hadde scoret fem mål for å lede Italia til finalen, hvor de møtte et bra Brasil-antrekk. Ingen av sidene klarte å finne et mål etter 120 minutter, noe som betyr at det hele kom ned til straffer.

Baggio gikk opp for å utjevne poengsummen, men han satte skuddet høyt og bredt, og ga Brasil seieren og etterlot ham en rekord som vil hjemsøke ham for alltid.