Argentinië's tijdlijn in Qatar van het verlies van Iran tot het winnen van de World Cup

Bronknooppunt: 1779326

Het was de WK-finale die iedereen wilde zien, en Argentijnse fans kregen eindelijk het einde waar ze op hoopten.

Na zeven wedstrijden van een boeiende campagne hebben Lionel Messi en zijn medespelers zondag hun allereerste WK-trofee in de wacht gesleept nadat ze Frankrijk met 4-2 hadden verslagen na strafschoppen.

De overwinning betekende de zevende wedstrijdclimax voor Argentinië in een verleidelijke WK-campagne waarin ze hun tweede trofee ooit in Qatar 2022 in de wacht sleepten.

Fans zagen Messi eindelijk het ontbrekende stuk in zijn Arsenal optillen, een WK-titel waar hij al sinds 2005 naar op zoek was, toen hij op 17-jarige leeftijd zijn internationale debuut maakte. Hier is een blik op de tijdlijn van Argentinië in de competitie:

22 november (groepsfase): Argentinië 1-2 Saoedi-Arabië

Argentinië's WK-campagne kende de slechtst mogelijke start in hun openingswedstrijd tegen Saoedi-Arabië, met een 2-1 verlies.

Saleh Alshehri opende in de tweede helft de score met een schot langs Martinez.

Later sneed vleugelspeler Salem Aldawsari naar binnen en krulde een schoonheid in de bovenhoek voor zijn eerste internationale doelpunt en een schokkende overwinning voor Saoedi-Arabië.

26 november (groepsfase): Argentinië 2-0 Mexico

Argentinië kende een winnende start op het WK 2022 en versloeg Mexico met 2-0 in het Lusail Stadium om hun campagne een vliegende start te geven.

Enzo Fernandez en Lionel Messi scoorden voor Argentinië, met diens doelpunt waardoor hij de jongste speler was die scoorde voor Argentinië sinds Messi in 2006.

30 november (groepsfase): Polen 0-2 Argentinië

Argentinië bleef winnen met een 2-0 overwinning op Polen in Groep C om hun plaats bij de laatste 16 van het WK te bevestigen.

De ploeg van Lionel Scaloni nam de wedstrijd in handen met doelpunten van Alexis Mac Allister en Julian Alvarez.

3 december (laatste 16): Argentinië 2-1 Australië

Op 3 december versloeg Argentinië Australië met 2-1 in de laatste 16 van de FIFA Wereldbeker 2022. De wedstrijd was de 1000e wedstrijd voor Lionel Messi, die in de 35e minuut scoorde in het Ahmed bin Ali Stadium. Julian Alvarez bezegelde de zege met een concentratieverlies van de doelman.

9 december (kwartfinale): Argentinië 4-3 pennen (2-2 aet) Nederland

Op 9 december versloeg Argentinië Nederland met 4-3 na strafschoppen in een intense kwartfinale in het Lusail Stadium. Door de overwinning waren ze klaar voor een halve finale tegen Kroatië, nadat ze in de verlenging met 2-2 waren geëindigd.

De wedstrijd eindigde met 17 gele kaarten na verhitte uitwisselingen tijdens de wedstrijd, waaronder twee spelers die uit het veld werden gestuurd wegens overtredingen op Lionel Messi in de eerste helft.

13 december (halve finale): Argentinië 3-0 Kroatië

Kroatië domineerde Argentinië in de eerste helft in balbezit en aanval, maar een strafschop voor Messi veranderde het tij. Zijn 11e doelpunt bracht hem voorbij het record van de legendarische Gabriel Batistuta voor de meeste WK-goals, en hij beëindigde de wedstrijd met een assist voorbij de verdediging om Alvarez te vinden, die eindigde met een doelpunt.

18 december (finale): Argentinië 4-2 pennen (3-3 aet) Frankrijk

De WK-finale in Qatar tussen Frankrijk en Argentinië was een spannende aangelegenheid, waarbij beide teams van een achterstand kwamen om extra tijd af te dwingen.

Mbappé voltooide zijn hattrick met een geweldige halve volley langs Martinez, maar de Argentijnen maakten vervolgens gelijk via Messi.

In een penalty shootout redde Martinez penalty's van Coman en Tchouameni om de trofee voor Argentinië in de wacht te slepen.