ESL Open Week #65 – Zest, Clem, MaxPax vinner

Källnod: 802250

EPT-poäng återställdes till ESL Open Cups vecka 65, vilket markerar den inofficiella starten av ESL Pro Tour 2021-22. Cupomgången i den nya säsongen såg ut (wiki)Zest vinna "back-to-back"-cuper i den asiatiska serverturneringen, efter att ha vunnit den senaste poänggivande turneringen redan i vecka 53 (RagnaroK vann faktiskt föregående veckas cup). I Europa tog en annan bekant segrare tag i de första tillgängliga poängen (wiki)Clem, medan den amerikanska regionen återigen dukade under för utländskt styre med (wiki)MaxPax gör anspråk på kronan.

Protoss dominerade Korean Open fullständigt på söndagen med alla fyra toppositionerna fyllda av fyra elitrepresentanter för Aiur. Zest visade sin skicklighet i spegeln match-up under hela turneringen, bara spelade PvP från början till slut med (wiki)Zoun, (wiki)Trap och (wiki)Avsked står i vägen för honom. The Big Boy fällde det mäktiga Protoss-motståndet själv på vägen till finalen och besegrade (wiki)Har och (wiki)stats för att nå den avgörande serien. Av en slump hade Zest och PartinG speglande kartpoäng i alla omgångarna i cupen fram till finalen. Där tog PartinG ledningen med en vinst på den första kartan, blev därefter slagen tre gånger i rad av IEM Katowice 2021-tvåan.

Deltagandet i den europeiska upplagan förblev hälsosamt även under lågsäsongen när inga EPT-poäng fanns på raden, så det är ingen överraskning att ytterligare en lång lista med spelare registrerade sig för att delta i öppningen av säsongen 2021/22. Bekanta ansikten och match-ups mötte tittarna, med traditionella kraftpaket Clem och (wiki)Showtime drabbade samman i semifinalen – i det här evenemanget gick fransmannen segrande med 3-0. Mer överraskande var resultaten i den andra halvan av parentesen: (wiki)HeRoMaRinE drabbades av en upprörd i händerna på (wiki)MarineLorD, men franska Terran kunde inte dra nytta av upprördheten. Istället var det Tysklands (wiki)GunGFuBanDa som fick en oväntad plats i finalen och skar en väg igenom (wiki)Neeb och sedan MarineLorD. Tyvärr för GunGFuBanDa var finalerna mer än lite ojämnt matchade: Clem demonterade sin underdog-motståndare utan att tappa en karta.

Vissa saker förändras helt enkelt inte och en av dem verkar vara dominansen av American ESL Open Cup av spelare utanför regionen. Zest gav den berömda koreanska dubbeldoppningen ett försök (enklare den här säsongen av att den koreanska cupen flyttade en dag tidigare) och tog sig till semifinal, där han stoppades av turneringens slutliga segrare: MaxPax. Den danska Protoss hade blivit utslagen av ShowTimE i den europeiska upplagan, men försökte lyckan en andra gång i den amerikanska cupen, precis som han gjorde många gånger under föregående säsong. Dansken gick igenom sin andra Team eXoN-medlem (wiki)nina innan han besegrade Zest för att komma åt finalen. En med europé väntade på honom där i form av (wiki)Gerald, som hade övervunnit gubben (wiki)ForGG och överlevde sedan med nöd och näppe ett möte med Has i semin. Att spela både den taiwanesiske trollkarlen och sedan MaxPax efter varandra måste ha varit en upplevelse som förde honom nära galenskapen – bara att möta (wiki)SOS före eller efter kunde ha gjort situationen mer löjlig. Hur som helst tog Gerald den första matchen mot MaxPax i finalen, men det skulle vara den enda poängen han gjorde när MaxPax tog kontroll över serien och stängde den med 3-1.

ESL Open Cup-vinnare tjänar $ 200 i prispengar och 10 ESL Pro Tour-poäng. Spelare som slutar tvåa tjänar 5 ESL Pro Tour-poäng och $100. En topp 4-finish garanterar minst $50. Ordersammanställning Upplaga #66 av ESL Open Cups kommer att vara exekveras hålls på 11:e (Korea) och 12 april (Europa och Amerika).