ESL Open #193: herO, MaxPax, Clem vinner

Källnod: 2889984
av Wax

Vecka #193 av Open Cups började med (wiki)hjälte vann den koreanska servercupen och besegrade NightMare med 3-0 i finalen. NightMare hade gjort ett starkt underläge fram till den punkten – besegrat GuMiho och Classic i de tidigare omgångarna – men kunde inte övervinna online powerhouse herO till slut.

Den koreanska cupen var särskilt anmärkningsvärd på grund av deltagandet av Oliveira och SOS. Fansen har spekulerat om Oliveiras karriärstatus ända sedan han förlorade sin plats på Masters' Coliseum 6, men hans vinst över Cure i veckans cup tyder på att han fortfarande är i bra form.

Dessutom fortsatte sOs att överraska genom att tävla i sin första ESL Open Cup sedan vecka #48 (dec 2020), efter att han deltagit i GSL-kvalet. sOs meddelade sin går i pension i september 2021, men har gjort enstaka turneringsframträdanden 2023.

Går vidare till den europeiska servern, (wiki)MaxPax besegrade Clem med 3-0 i finalen för att ta veckans cup. De fyra främsta innehöll en överraskningsingripare Kelazhur, som vann ett par klassiska Liquid team-kill-matcher mot MaNa och SKillous för att nå semin (där han förlorade mot MaxPax 0-2).

(wiki)Clem nekades seger i Europa men han kompenserade för det på den amerikanska servern. Han gick på ett mycket imponerande lopp för att vinna cupen, genom att gå igenom Dark, herO och ByuN för att bli veckans mästare.

I icke-ESL öppnar, (wiki)mörkt vann KSL #27 och besegrade herO med 3-2 i finalen.