3 mest betydande straffmissar i världscuphistorien

Källnod: 1772492

En av VM-historiens mest minnesvärda straffmissar inträffade vid årets turnering. Med England bakom 2-1 mot Frankrike på stopptid och behövde ett mål, steg Harry Kane upp för att ta en straff för England.

Kane slog sin straff rakt över Hugo Lloris och missade målet. Missen skickade chockvågor över fotbollsvärlden och kostade England dyrt då de förlorade matchen med 2-1.

Denna straffmiss var dock inte den enda högprofilerade vid VM-slutspelet. Den här artikeln tittar på andra anmärkningsvärda missar som har förändrat tävlingens gång.

David Trezeguet (Frankrike vs Italien, 2006)

David Trezeguet kan inte klandras för att han missade sin straffspark i VM-finalen 2006. När allt kommer omkring var han bara en av 11 spelare som deltog i straffläggningen, och hans lag hade spelat i 120 minuter innan dess.

Men en person måste bära bördan av en misslyckad straffspark: skytten. Och i det här fallet var det David Trezeguet.

Grymheten med straff är att en person måste bära bördan av misslyckanden och skörda all ära om de lyckas. I det här fallet var Trzequet tvungen att göra sin straff för att jämna ut straffläggningen och ge Frankrike en lika stor chans att vinna.

Men istället för att göra mål träffade den ribban och återvände till spel, vilket gjorde att Fabio Grosso kunde göra Italiens sista straff och vinna sin fjärde VM-titel.

Asamoah Gyan (Ghana vs Uruguay, 2010)

Asamoah Gyans straffmiss mot Uruguay i VM 2010 är ett av de mest chockerande ögonblicken i fotbollshistorien.

Den ghananska anfallaren var redo att skicka sitt land vidare till nästa steg i turneringen och till och med göra en dramatisk vinnare i sista minuten. Men Gyans spark var så illa bedömd att han träffade stolpen istället för ett mål.

Missen var så illa att den blev känd som "den värsta straff som någonsin tagits" och har spelats upp tusentals gånger på YouTube. Det väckte också en global debatt om hur mycket press det är på spelare som tar straffar.

Roberto Baggio (Italien vs Brasilien, 1994)

Roberto Baggio kommer för alltid att bli ihågkommen för sin straffmiss mot Brasilien i VM 1994.

Baggio var på toppen av sina befogenheter i USA. Han hade gjort fem mål för att leda Italien till finalen, där de mötte en bra brasiliansk outfit. Ingendera sidan kunde hitta ett mål efter 120 minuter, vilket innebär att allt kommer att handla om straffar.

Baggio steg upp för att jämna ut poängen, men han sköt sitt skott högt och brett, vilket gav Brasilien segern och lämnade honom med ett rekord som kommer att förfölja honom för alltid.