ESL Open #193: herO, MaxPax, Clem winnen

Bronknooppunt: 2889984
door Wax

Week #193 van de Open Cups begon met (wiki)held het winnen van de Koreaanse servercup en het verslaan van NightMare met 3-0 in de finale. NightMare had tot dat moment een sterke underdog-run gemaakt door GuMiho en Classic te verslaan in de voorgaande rondes, maar kon de online krachtpatser herO uiteindelijk niet verslaan.

De Koreaanse beker viel vooral op door de deelname van Oliveira en Sos. Fans speculeren over de carrièrestatus van Oliveira sinds hij zijn plek bij Masters' Coliseum 6 verspeelde, maar zijn overwinning op Cure in de beker van deze week suggereert dat hij nog steeds in goede vorm is.

Bovendien bleef sOs verrassen door deel te nemen aan zijn eerste ESL Open Cup sinds week #48 (december 2020), als vervolg op zijn deelname aan de GSL-kwalificatiewedstrijden. sOs kondigde de zijne aan met pensioen in september 2021, maar heeft in 2023 af en toe toernooioptredens gedaan.

We gaan verder naar de Europese server, (wiki)Max Pax versloeg Clem met 3-0 in de finale en won daarmee de weekbeker. In de top vier zat een verrassende indringer Kelazhur, die een paar klassieke Liquid team-kill-wedstrijden won tegen MaNa en SKillous om de halve finale te bereiken (waar hij met 0-2 verloor van MaxPax).

(wiki)Clem werd de overwinning in Europa ontzegd, maar hij maakte het goed op de Amerikaanse server. Hij maakte een zeer indrukwekkende run om de beker te winnen, waarbij hij via Dark, herO en ByuN de kampioen van de week werd.

Bij niet-ESL-openingen, (wiki)Donker won KSL #27 en versloeg herO met 3-2 in de finale.

ESL Open Korean Cup (gedeeltelijke beugel weergegeven)