3 meest significante gemiste penalty's in de geschiedenis van de Wereldbeker

Bronknooppunt: 1772492

Een van de meest memorabele penaltymissers uit de geschiedenis van het WK vond dit jaar plaats. Omdat Engeland in blessuretijd met 2-1 achter stond tegen Frankrijk en een doelpunt nodig had, stapte Harry Kane op om een ​​penalty te nemen voor Engeland.

Kane schoot zijn strafschop recht over Hugo Lloris heen en miste het doel. De misser veroorzaakte schokgolven door de voetbalwereld en kostte Engeland veel geld toen het de wedstrijd met 2-1 verloor.

Deze penalty-misser was echter niet de enige spraakmakende fout tijdens de WK-finale. In dit artikel wordt gekeken naar andere opmerkelijke missers die het verloop van de competitie hebben veranderd.

David Trezeguet (Frankrijk versus Italië, 2006)

Het kan David Trezeguet niet kwalijk worden genomen dat hij zijn strafschop tijdens de WK-finale van 2006 miste. Hij was tenslotte slechts een van de elf spelers die deelnamen aan de shootout, en zijn team speelde daarvoor al 11 minuten.

Maar één persoon moet wel de last dragen van een mislukte strafschop: de schutter. En in dit geval was het David Trezeguet.

De wreedheid van straffen is dat één persoon de dupe moet worden van een mislukking en alle eer moet oogsten als hij slaagt. In dit geval moest Trzequet zijn strafschop scoren om de shootout gelijk te trekken en Frankrijk een gelijke kans op de overwinning te geven.

Maar in plaats van te scoren raakte de ploeg de lat en kwam terug in het spel, waardoor Fabio Grosso de laatste penalty van Italië kon scoren en de vierde WK-titel kon winnen.

Asamoah Gyan (Ghana versus Uruguay, 2010)

De penaltymisser van Asamoah Gyan tegen Uruguay op het WK 2010 is een van de meest schokkende momenten in de voetbalgeschiedenis.

De Ghanese spits was klaar om zijn land naar de volgende fase van het toernooi te sturen en op het laatste moment zelfs een dramatische winnaar te scoren. Maar de trap van Gyan werd zo slecht ingeschat dat hij op de paal terechtkwam in plaats van op een doelpunt.

De misser was zo erg dat deze bekend werd als “de ergste strafschop ooit genomen” en is duizenden keren herhaald op YouTube. Het leidde ook tot een mondiaal debat over hoeveel druk er is op spelers die penalty's nemen.

Roberto Baggio (Italië versus Brazilië, 1994)

Roberto Baggio zal voor altijd herinnerd worden vanwege zijn penaltymisser tegen Brazilië tijdens het WK van 1994.

Baggio bevond zich op het hoogtepunt van zijn macht in de VS. Hij had vijf doelpunten gescoord om Italië naar de finale te leiden, waar ze tegenover een Brazilië-team in vorm stonden. Geen van beide partijen kon na 120 minuten een doelpunt vinden, wat betekende dat het allemaal op strafschoppen zou neerkomen.

Baggio deed een stap verder om de scores gelijk te trekken, maar hij skiede zijn schot hoog en wijd, waardoor Brazilië de overwinning behaalde en hem een ​​record achterliet dat hem voor altijd zal achtervolgen.