Argentinas tidslinje i Qatar fra Iran-tab til VM i løft

Kildeknude: 1779326

Det var VM-finalen, som alle ville se, og Argentina-fans fik endelig den afslutning, de håbede på.

Efter syv kampe i en medrivende kampagne løftede Lionel Messi og hans medspillere deres første VM-trofæ nogensinde efter at have besejret Frankrig 4-2 på straffespark.

Sejren markerede det syvende kampklimaks for Argentina i en lokkende VM-kampagne, hvor de løftede deres andet trofæ nogensinde i Qatar 2022

Fans så endelig Messi løfte den manglende brik i sit Arsenal, en VM-titel, han har jagtet siden 2005, da han fik sin internationale debut som 17-årig. Her er et kig på Argentinas tidslinje i konkurrencen:

22. november (gruppespillet): Argentina 1-2 Saudi-Arabien

Argentinas VM-kampagne fik den værst tænkelige start i deres åbningskamp mod Saudi-Arabien, hvor de tabte 2-1.

Saleh Alshehri åbnede scoringen i anden halvleg med et skud forbi Martinez.

Senere skar kantspilleren Salem Aldawsari inde og krøllede en skønhed ind i det øverste hjørne til sit første landskampsmål og en choksejr til Saudi-Arabien.

26. november (gruppespillet): Argentina 2-0 Mexico

Argentina fik en vinderstart på verdensmesterskabet i 2022 og slog Mexico 2-0 på Lusail Stadium for at få deres kampagne til at flyve.

Enzo Fernandez og Lionel Messi scorede for Argentina, hvor sidstnævntes mål gjorde ham til den yngste spiller til at score for Argentina siden Messi i 2006.

30. november (gruppespillet): Polen 0-2 Argentina

Argentina fortsatte med at vinde med en 2-0-sejr over Polen i gruppe C for at bekræfte deres plads i ottendedelsfinalen af ​​VM.

Lionel Scalonis hold tog ansvaret for spillet med mål fra Alexis Mac Allister og Julian Alvarez.

3. december (sidste 16.): Argentina 2-1 Australien

Den 3. december besejrede Argentina Australien 2-1 i ottendedelsfinalerne af 16 FIFA World Cup. Kampen markerede den 2022. kamp for Lionel Messi, som scorede i det 1000. minut på Ahmed bin Ali Stadium. Julian Alvarez lukkede sejren med et koncentrationstab fra målmanden.

9. december (kvartfinale): Argentina 4-3 penne (2-2 aet) Holland

Den 9. december besejrede Argentina Holland 4-3 på straffespark i et intenst kvartfinaleopgør på Lusail Stadium. Sejren satte dem op til et semifinaleopgør mod Kroatien efter endt 2-2 i forlænget spilletid.

Kampen endte med 17 gule kort efter heftige udvekslinger i løbet af kampen, heriblandt to spillere, der blev udvist for fejl på Lionel Messi i første halvleg.

13. december (semifinale): Argentina 3-0 Kroatien

Kroatien dominerede Argentina i første halvleg i boldbesiddelse og angreb, men et straffespark til Messi konverterede ændrede tidevandet. Hans 11. mål førte ham forbi den legendariske Gabriel Batistutas rekord for flest VM-mål, og han afsluttede kampen med en assist forbi forsvaret for at finde Alvarez, som afsluttede med et mål.

18. december (finale): Argentina 4-2 penne (3-3 aet) Frankrig

VM-finalen i Qatar mellem Frankrig og Argentina var en anspændt affære, hvor begge hold kom bagfra for at fremtvinge forlænget spilletid.

Mbappe fuldendte sit hattrick med en fantastisk halvflugt forbi Martinez, men argentinerne fik derefter udlignet gennem Messi.

I en straffesparkskonkurrence reddede Martinez straffe fra Coman og Tchouameni for at løfte trofæet til Argentina.