3 mest betydningsfulde straffesparksmisser i verdensmesterskabernes historie

Kildeknude: 1772492

Et af VM-historiens mest mindeværdige straffesparksmisser fandt sted ved dette års turnering. Da England var bagud med 2-1 til Frankrig i pausetiden og havde brug for et mål, steg Harry Kane op for at tage et straffespark for England.

Kane slog sit straffespark lige over Hugo Lloris og missede målet. Missen sendte chokbølger ud over fodboldverdenen og kostede England dyrt, da de tabte kampen 2-1.

Denne straffesparksmiss var dog ikke den eneste højprofilerede ved VM-slutrunden. Denne artikel ser på andre bemærkelsesværdige misser, der har ændret konkurrencens forløb.

David Trezeguet (Frankrig vs Italien, 2006)

David Trezeguet kan ikke bebrejdes, at han missede sit straffespark i VM-finalen i 2006. Han var trods alt kun en af ​​11 spillere, der deltog i shootout, og hans hold havde spillet i 120 minutter før det.

Men én person skal bære byrden af ​​et mislykket straffespark: skytten. Og i dette tilfælde var det David Trezeguet.

Det grusomme ved sanktioner er, at én person skal bære byrden af ​​fiasko og høste hele æren, hvis de lykkes. I dette tilfælde måtte Trzequet score sit straffespark for at udligne straffesparkskonkurrencen og give Frankrig en lige chance for at vinde.

Men i stedet for at score, ramte den overliggeren og vendte tilbage i spil, hvilket gav Fabio Grosso mulighed for at score Italiens sidste straffespark og vinde deres fjerde VM-titel.

Asamoah Gyan (Ghana vs Uruguay, 2010)

Asamoah Gyans straffesparksmisse mod Uruguay i VM i 2010 er et af de mest chokerende øjeblikke i fodboldhistorien.

Den ghanesiske angriber var klar til at sende sit land videre til næste fase af turneringen og endda score en dramatisk vinder i sidste øjeblik. Men Gyans spark blev så slemt fejlbedømt, at han ramte stolpen i stedet for et mål.

Misset var så slemt, at det blev kendt som "den værste straf nogensinde taget" og er blevet afspillet tusindvis af gange på YouTube. Det udløste også en global debat om, hvor meget pres der er på spillere, der tager straffe.

Roberto Baggio (Italien vs Brasilien, 1994)

Roberto Baggio vil for altid blive husket for sin straffesparksmisse mod Brasilien i VM i 1994.

Baggio var på toppen af ​​sine kræfter i USA. Han havde scoret fem mål for at føre Italien til finalen, hvor de stod over for et velfungerende Brasilien-outfit. Ingen af ​​siderne kunne finde et mål efter 120 minutter, hvilket betød, at det hele ville komme ned til straffespark.

Baggio steg op for at udligne scoringerne, men han slog sit skud højt og bredt, hvilket gav Brasilien sejren og efterlod ham med en rekord, der vil forfølge ham for evigt.